علائم خرابی جلوبندی خودرو، لیست قطعات جلوبندی خودرو

علائم خرابی جلوبندی خودرو

جدول محتوا

  • جلوبندی خودرو چیست؟

    زمانی که با یک خودرو رانندگی می‌کنید، هرگز از موانعی که در جاده و بر سر راه شما وجود دارد و چرخ های خودرو باید از روی آن ها عبور کنند مطلع نخواهید بود، با این حال با خیال آسوده به رانندگی خود ادامه می‌دهید، زیرا سیستم جلوبندی خودرو امکان کنترل ماشین در پستی بلندی ها و رانندگی راحت را فراهم نموده و عملکرد سیستم تعلیق و جهت دهی به چرخ ها را حفظ می‌کند. جلوبندی خودرو از قطعات و بخش های مختلفی تشکیل می‌شود که سیستم تعلیق در بخش جلویی ماشین تنها یکی از آن هاست. در ادامه این مطلب از داسکو به بررسی کامل قطعات و بخش ها و همچنین علائم خرابی جلوبندی خودرو خواهیم پرداخت.

    در اولین مرحله نیاز است که به خوبی سیستم جلوبندی خودرو را شناخته و نقش و وظایف آن در ماشین را بدانیم. منظور از جلوبندی خودرو، مجموعه‌ای از قطعات است که به طور دقیق فقط در قسمت جلویی خودرو قرار دارند و بخش های عقبی سیستم تعلیق یا زیربندی خودرو شامل این قطعات نمی‌شوند.

    در واقع جلوبندی خودرو ترکیبی از سیستم تعلیق جلویی و کنترل چرخ های جلو که جهت دهی به ماشین را بر عهده دارند، همراه با سیستم فرمان و کنترل فرمان است. بنابراین این قطعات در کنار یکدیگر رانندگی آسان و بدون دغدغه و امکان حرکت بر روی پستی و بلندی های جاده مانند دست انداز ها، بدون آسیب رسیدن به بدنه یا بخش های داخلی خودرو را فراهم می‌کنند.

    نقش جلوبندی در رانندگی بسیار مهم است و خودرویی که جلوبندی آن، حتی در حد یک قطعه از این سیستم، آسیب دیده باشد، ممکن است نتواند به درستی حرکت کند و این مسئله آمار تصادفات و سوانح جاده‌ای را نیز بالا خواهد برد. همچنین خودرویی که سیستم جلوبندی آن دچار مشکل است، در هنگام فروش دچار کاهش ارزش چشمگیری خواهد شد و این موضوع به نفع فروشنده نمی‌باشد.

    قطعات جلوبندی خودرو

    قطعات مختلفی جزء سیستم جلوبندی خودرو هستند که برخی از آن ها ممکن است بخشی از یک سیستم دیگر نیز باشند. به عنوان مثال قطعات سیستم تعلیق در بخش جلویی خودرو، جزئی از سیستم جلوبندی نیز به شمار می‌آیند. مهم‌ترین قطعات و بخش های سیستم جلوبندی عبارتند از:

    • سیستم فرمان و کنترل فرمان
    • سیستم تعلیق (فقط در بخش جلویی ماشین)
    • سیبک ها
    • اکسل
    • فنر و کمک فنر ها در بخش جلویی خودرو
    • سگ دست
    • شغال دست
    • طبق ها
    • بلبرینگ
    • سیستم کنترل چرخ های جلو
    • میل تعادل
    • رام
    • میل موجگیر

    تمامی این قطعات به صورت هماهنگ با یکدیگر و همچنین هماهنگ با دیگر سیستم های خودرو نظیر سیستم انتقال قدرت و سیستم تعلیق در بخش عقبی خودرو کار می‌کنند و امکان یک رانندگی راحت و بدون دغدغه را فراهم می‌آورند.

    خرابی جلوبندی خودرو 

    خرابی جلوبندی خودرو یکی از شایع‌ترین و پرتکرارترین اتفاقات و مشکلاتی است که برای هر ماشینی رخ می‌دهد. در واقع به علت وجود پستی و بلندی های فراوان و یا دست انداز های معمولی در خیابان های شهری و خارج شهر، جلوبندی اغلب خودرو ها تحت فشار بالایی قرار دارد. 

    به همین دلیل بسیاری از قطعات آن ممکن است عمر کوتاهی داشته و پس از مدتی نیاز به تعمیر یا تعویض پیدا کنند. علاوه بر رانندگی عادی و دست انداز های موجود در تمام جاده ها، انواع سوانح رانندگی و تصادفات با شدت های مختلف، از اصلی‌ترین عوامل موثر بر خرابی جلوبندی خودرو هستند. 

    به طور کلی نمی‌توان یک زمان ثابت را برای خرابی جلوبندی خودرو در نظر گرفت، زیرا این مسئله تحت تاثیر عوامل مختلفی نظیر نوع خودرو، کیفیت قطعات جلوبندی، وضعیت جاده هایی که ماشین بیشتر در آن ها رفت و آمد دارد و همچنین نحوه رانندگی فرد قرار می‌گیرد. 

    اگر شرایط جاده هایی که به طور معمول و روزمره در آن ها رانندگی می‌کنید نامناسب و پر از پستی و بلندی است، ممکن است جلوبندی خودرو شما نهایتا تا 6 ماه دوام بیاورد و پس از آن نیاز به تعمیر و تعویض قطعات داشته باشد. با این حال در صورتی که استفاده کمتری از خودرو داشته و در جاده های صاف و هموارتری رانندگی می‌کنید، تا یک سال و نیم هم می‌توان با همان سیستم جلوبندی اولیه ادامه داد.

    لیست قطعات جلوبندی خودرو

    علائم خرابی جلوبندی خودرو 

    علائم خرابی جلوبندی خودرو معمولا در اغلب خودرو ها یکسان است و به آسانی می‌توان متوجه آن شد. اگر هر یک از این علائم را در حین رانندگی تجربه می‌کنید، حتما در اولین فرصت برای رفع آن اقدام نموده و اجازه ندهید آسیب بیشتری به ماشین شما وارد شود. در ادامه اصلی‌ترین علائم خرابی جلوبندی خودرو بررسی خواهند شد.

    • لرزش فرمان و بخش جلویی ماشین در حین رانندگی
    • صدا دادن بخش های جلویی ماشین و زیر کاپوت، به خصوص در زمان عبور از روی دست انداز ها
    • شل شدن و ضعف بخش های جلویی خودرو در حین رانندگی
    • کج شدن خودرو به سمت چپ یا راست
    • فاصله زاویه‌ای در چرخ های جلو
    • کشیده شدن فرمان به یک جهت 
    • صدای سوت از سمت چرخ ها به خصوص در هنگام دور زدن
    • کاهش امکان کنترل خودرو و منحرف شدن های ناگهانی در حین رانندگی

    همانطور که مشاهده می‌کنید، برخی از علائم خرابی، در صورت برطرف نشدن می‌توانند خطرآفرین باشند و در واقع تعمیر نکردن سیستم جلوبندی به معنای پذیرش یک ریسک بزرگ است. به همین دلیل به این علائم توجه داشته و حتی در صورتی که علامت خاصی مشاهده نمی‌کنید و یا علائم بسیار خفیف هستند هم به تعمیرگاه های معتبر مراجعه نموده و به صورت دوره‌ای جلوبندی خودرو را بررسی کنید.

    تعمیر و تعویض جلوبندی خودرو 

    یکی از سوالاتی که برای اغلب رانندگان در حین مشاهده علائم خرابی جلوبندی خودرو به وجود می‌آید، این است که قطعات این سیستم را می‌توان تعمیر کرد یا حتما باید تعویض انجام شود؟

    این مسئله تا حد زیادی به نوع جلوبندی خودروی شما و سن خودرو بستگی دارد. در بسیاری از خودرو های قدیمی، سیستم جلوبندی قابل تعمیر بوده و قطعات آن زود به زود نیاز به تعویض پیدا نمی‌کردند. در حالی که در خودرو های جدیدتر، امکان تعمیر برخی بخش های جلوبندی خودرو وجود ندارد و یا بسیار دشوار و زمان‌بر خواهد بود. 

    به همین علت ممکن است ناچار شوید برخی قطعات آن را تعویض کنید. البته نگران هزینه ها نباشید، زیرا قطعات جلوبندی خودرو گران‌ترین قطعات ماشین نیستند و می‌توانید با هزینه مناسبی این سیستم را سالم و کارآمد نگه دارید.

    اهمیت تعمیر یا تعویض به موقع قطعات جلوبندی خودرو

    همانطور که گفته شد، در صورت مشاهده علائم خرابی جلوبندی خودرو، لازم است در اسرع وقت جهت رفع مشکل و تعمیر یا تعویض قطعات اقدام نمایید، اما ممکن است این سوال به وجود آید که در صورت عدم رسیدگی به این موضوع چه مشکلی ایجاد خواهد شد؟

    در صورتی که قطعات جلوبندی خودرو به موقع تعمیر یا تعویض نشوند، در وهله اول ممکن است کنترل خودرو دشوار شود و در برخی شرایط خاص کنترل ماشین از دست شما خارج گردیده و خطر سوانح رانندگی شما و سایر رانندگان را تهدید نماید.

    همچنین با اهمیت ندادن به علائم خرابی جلوبندی خودرو، این مشکلات بر دیگر سیستم های ماشین نیز فشار و آسیب وارد نموده و هزینه تعمیرات شما را افزایش خواهند داد. 

    از طرفی یک سیستم جلوبندی فرسوده و تعمیر نشده، ارزش خودرو را بسیار کاهش خواهد داد و ممکن است در هنگام فروش متضرر شوید.

    نتیجه گیری

    در این مطلب از داسکو به بررسی کامل سیستم جلوبندی خودرو و شناخت قطعات آن پرداختیم. همچنین مسئله خرابی و علائم خرابی جلوبندی خودرو را نیز بررسی نموده و اهمیت تعمیر و تعویض به موقع قطعات را نیز عنوان کردیم. سیستم جلوبندی خودرو از جمله بخش هایی است که شاید توجه کمتری به آن شده، اما اهمیت بسیار بالایی در کیفیت رانندگی شما دارد. با بررسی های دوره‌ای منظم و تعمیر و تعویض به موقع قطعات جلوبندی، ارزش خودروی خود و کیفیت رانندگی را حفظ کنید.

    سوالات متداول

    1-آیا موتور سیکلت ها هم جلوبندی دارند؟

    سیستم تعلیق و جلوبندی در موتور سیکلت ها تفاوت زیادی با خودرو های سواری دارد و تعداد قطعات این سیستم و سیستم تعلیق در موتور بسیار کمتر هستند. بنابراین شاید نتوان نام آن را جلوبندی موتور قرار داد، اما برخی قطعات، با هدف مشابه جلوبندی خودرو در موتور سیکلت نیز موجود هستند.

    2-آیا می‌توان قطعات جلوبندی خودرو را در خانه تعمیر کرد؟

    بهتر است برای تعمیر یا تعویض قطعات جلوبندی خودرو به تعمیرگاه های معتبر مراجعه نموده و در خانه این کار را انجام ندهید. البته در صورتی که مهارت بالا و ابزار های کاملی دارید می‌توانید این تعمیرات را انجام دهید، با این حال توصیه ما مراجعه به تعمیرکار متخصص و باتجربه است. در تعمیرگاه با بررسی های دقیق اول مشکل اصلی مشخص شده و سپس اگر امکان تعمیر وجود داشته باشد قطعه تعمیر می‌شود و در صورتی که نیاز به تعویض وجود داشته باشد، قطعه اصل و با کیفیت جایگزین خواهد شد.

    3-چگونه از اصل بودن و کیفیت قطعات جلوبندی خودرو مطمئن شویم؟

    با توجه به اهمیت استفاده از قطعات اصل و با کیفیت برای جایگزینی با قطعات فرسوده جلوبندی خودرو، برای اطمینان از اصل بودن قطعات، بهتر است فقط از فروشگاه های معتبر و شناخته شده خرید انجام دهید و به علت پایین‌تر بودن قیمت، قطعات نامرغوب و کپی تهیه نکنید. همچنین ویژگی های نسخه اصل قطعات هر برند را بشناسید و در هنگام خرید با قطعه دریافتی مقایسه نمایید.

    میانگین امتیازات ۵ از ۵
    از مجموع ۱ رای

    یک پاسخ

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *